Återbesök… 

Hej! 

I går var jag till dietisten på Usö, återbesök… Jag har ju blivit mycket bättre i min mage sedan jag började äta denna diet, så nu har jag fått diagnosen Gastropares. 

Vilket innebär att jag har långsam magsäckstömning. Detta går inte att bota utan det som gäller är att förebygga med rätt mat och diet. 

Allt jag äter ska vara fettsnålt, lättsmält och ha rätt konsistens. Får inte äta fibrer, fröer, frukter med skal, råa grönsaker, råkost, kött, kyckling, färskt bröd osv. 

Jag får äta nötfärs och kycklingfärs, det sista har jag aldrig ätit, så det ska bli spännande att se vad jag tycker om det!;) 

Inte stekt mat, friterad mat utan det är kokad mat och ugn som gäller och mixad mat. 

I går kväll surfade jag runt på nätet, är i behov av en ny och bättre mixer/blender och en mixerstav. Hittade båda två på Media Market, de hade specialpris, ”nattpris” på nätbutiken så jag slog till!:) 

Kostade på mig en bättre mixer och en inte allt för dyr mixerstav, kände att det får duga till att börja med. 

Jag letar även efter recept, tips och idéer hur jag ska få till det med maten så den känns ok att äta. 

Fick tips av dietisten i går och av L, tack snälla du, på en kokbok som heter ”Rätt på rätt sätt” av Eva Olausson. Tyvärr himla dyr att köpa, så nu har jag varit till bibblan och ev att jag kan få den på fjärrlån. Håll tummarna för att det går! 

Mycket att fundera på, organisera osv, känns inte alls ok om jag ska vara ärlig…:(

Men samtidigt är jag så tacksam att jag fick en tid hos dietisten så snabbt och att dieten har funkat. Helt otroligt egentligen att det kan bli sådan skillnad!?! 

Jag har haft mina bakslag under dessa tre veckor, men så kommer det vara enligt dietisten, så det ska jag inte lägga någon tid och energi på. Vilket man lätt gör när det inte funkar!:/

Det som är jobbigt med detta är att det som jag tål att äta för min IBS inte funkar så bra för detta och tvärtom. Känns lite övermäktigt, men jag får ta en sak i taget. Ska rensa ur skafferiet i helgen, alla goda nyttigheter försvinner! 

Från det ena till det andra, ikväll ska jag på Stickkafé på min LYS, ska bli trevligt. Är en ”stöttande hand” till en stickkompis som håller på att virka sig en egen av min favoritkofta. Ska bli kul att se hur långt hon har kommit denna gång!:) 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s